Deelnemers 100-100-100 omgedoopt tot ‘Afval Heroes’

De deelnemers van 100-100-100 zijn afgelopen week eenmalig omgedoopt tot ‘Afval Heroes’, een speelse verwijzing naar het inmiddels welbekende Plastic Heroes.
Plastic was één van de materialen waar de deelnemers naar gekeken hebben, samen met glas en papier. Materialen die nog regelmatig in ons afval terecht komen, maar die apart worden ingezameld.

De deelnemers spaarden een week lang al hun plastic, glas en papier opgespaard, opgeteld en gewogen. Bij de één een makkie en bij de ander een opgave, omdat er dan net een feestje werd gevierd, waardoor er meer afval wordt geproduceerd dan normaal.

Uit de resultaten komt naar voren dat papier gemiddeld het meeste gewicht oplevert, plastic op de tweede plaats komt en glas een derde plaats inneemt. Veel voorkomende producten waren: reclamefolders en kranten, verpakkingen van etenswaren en glazen flessen en potjes van groenten. Het gemiddelde gewicht van de afvalmeter is deze week gelijk gebleven met de week ervoor en staat momenteel op 900 gram.

Het materiaal papier bestaat voornamelijk uit: reclamefolders, kranten, tijdschriften en verpakkingsmaterialen (karton)
Gewicht: gemiddeld komen de deelnemers uit op 2 kilo, maar er zijn ook deelnemers die rond 1 kilo zitten. Bijvoorbeeld door een NEE sticker op de brievenbus.

Bekijk de recente resultaten van de deelnemers https://purmerendbeemster.100-100-100.nl