Gemeente biedt Beemster ondernemers overvaltraining aan

Op woensdag 6 en donderdag 7 april namen ruim 60 ondernemers uit de Beemster deel aan een door de gemeente aangeboden overvaltraining. De training werd verzorgd door het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland.
Ondernemers ontvingen eerder al een gemeentelijke uitnodiging voor de training. Het bleek te voorzien in een behoefte, want beide avonden waren compleet volgeboekt.

Enorme impact

Burgemeester Joyce van Beek: “Een overval kan een enorme impact hebben. Niet alleen bij de slachtoffers zelf, maar ook bij hun omgeving zoals collega-ondernemers. Tijdens de training krijgen ondernemers en hun medewerkers praktische informatie over hoe je een overval zoveel mogelijk kunt voorkomen, maar ook hoe je het beste kunt handelen mocht je hiermee geconfronteerd worden.”
De training werd verzorgd door ervaren trainers van het Regionaal Platform Criminaliteitsbestrijding Noord-Holland, in samenwerking met de politie, gemeente en de Beemster Ondernemer. Een realistische simulatie onder professionele begeleiding was onderdeel van de training.

Samenwerking met Beemster Ondernemer

De Algemene Ondernemers Vereniging Beemster Ondernemer heeft een belangrijk aandeel gehad bij het op poten zetten van de training. Eén van de leden (Patricia vd Linden van In’s & Out’s) heeft ondernemers benaderd en de trainingslocaties (Ten Dam Zonwerking en In’s & Out’s) uitgezocht. Ook zorgde zij dat er catering was.