Pasfotoautomaat

Als service is een pasfotoautomaat in het gemeentehuis geplaatst. Met het apparaat worden foto’s gemaakt die aan de nieuwe kwaliteitseisen voor reisdocumenten voldoen.
In het nieuwe paspoort en de Nederlandse identiteitskaart zit een chip met persoonsgegevens, twee vingerafdrukken en een kleurenfoto. De foto op het document blijft zwart-wit.

De kleurenfoto moet voldoen aan strenge eisen. Voldoet de foto niet, dan kan hij niet in het juiste formaat in de chip worden opgenomen. Het reisdocument kan dan niet worden uitgereikt. De eisen voor de pasfoto gelden ook voor het nieuwe rijbewijs op creditcardformaat. Voor kinderen jonger dan vijf jaar is het fotoapparaat minder geschikt. Geadviseerd wordt om naar de vakfotograaf te gaan. Ook is het pasfotoapparaat niet toegankelijk voor minder validen. Het is namelijk een cabine waarin men plaats moet nemen.

De kosten voor acht foto’s zijn € 6,-.
Als u de instructies goed opvolgt, kan de foto goed gemaakt worden. Lukt het niet, dan levert u de onjuiste foto’s in en krijgt u uw geld terug om het opnieuw te proberen.