Geld voor duurzaam verbouwen

Overweegt u om uw woning energiezuiniger te maken of heeft u plannen om duurzaam te verbouwen?

Dan kunt u denken aan energiebesparende maatregelen, zoals bijvoorbeeld een zuinige verwarmingsinstallatie, gevel-, dak-,vloerisolatie of HR++ glas. U bespaart daarmee niet alleen op uw energierekening, maar draagt ook bij aan een beter milieu door minder CO2-uitstoot.

Duurzaamheidssubsidie

De gemeente ondersteunt u daarbij met een duurzaamheidssubsidie.

Met een duurzaamheidssubsidie kunt u via de gemeente 15% (tot een maximum van € 1.000,-) terugkrijgen op uw investeringskosten voor het energiezuiniger maken van uw huis. De gemeente stelt in 2016 een budget beschikbaar van € 22.500,-. Wees er wel snel bij, want op = op!

Ga naar meer informatie over de duurzaamheidssubsidie

Meer subsidieregelingen

Er zijn nog veel meer subsidie- en andere regelingen, waarmee u veel geld kunt besparen wanneer u uw woning, bedrijf of instelling energiezuinig wilt maken of duurzaam wilt verbouwen.

Voorbeelden

Zo is er een subsidieregeling ‘duurzaam renoveren’ van de Provincie Noord-Holland, is de subsidieregeling SDE+ verlengd, is er een energiebespaarlening voor Verenigingen van Eigenaren, een subsidieregeling voor sportaccommodaties en meer.

Bent u agrariër, heeft u een agrarisch bedrijf gehad of bent u eigenaar van een voormalig agrarisch bouwblok dan kan de regeling 'Asbest eraf, zonnepanelen erop' voor u interessant zijn!

Duurzaam Bouwloket

Kijk voor het totale overzicht van subsidieregelingen en onafhankelijk advies op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing of energie opwekken op de website Duurzaam Bouwloket.