Festival OVERMOOI

Op vrijdag 16 september strijkt het festival OVERMOOI neer op de Koemarkt in Purmerend. Een initiatief van Stichting MOOI Noord-Holland in samenwerking met de gemeente Beemster en de gemeente Purmerend. Hart van het festival is de grootste luchtfoto ter wereld waarop de provincie Noord-Holland staat. Polders, duinen, wegen, meren, dijken, steden, dorpen en zelfs woningen zijn haarscherp te zien. Wat is mooi aan onze provincie? Op een speelse manier worden bewoners, leerlingen van basisscholen, ondernemers, bestuurders, betrokkenen en toevallige passanten uitgenodigd om op een andere manier naar hun vertrouwde omgeving te kijken.

Wat is mooi in Beemster?

Oude linten, moderne nieuwbouwwijken, schilderachtige polders: het is een gebied met vele gezichten. Alles is bedacht en door mensenhanden gevormd. Was mooi hierbij een uitgangspunt of is het bij toeval ontstaan? Om te weten waar het naar toe moet, wordt gesproken over vroeger en nu.

Meeslepende dansvoorstelling

OVERMOOI is een feestelijk festival en biedt naast een inhoudelijk programma verschillende vormen van vermaak. Midden op de enorme kaart danst het gerenommeerde gezelschap De Dansers hun energieke en acrobatische voorstelling Ten Noorden van Nergens. Op het festivalterrein is verder een tentoonstelling over Noord-Holland van de fotograaf Theo Baart, live muziek door het Songwriters Collectief, MOOI van boven vanuit de telekraan , eten en drinken, en meer.

Gratis festival voor iedereen

OVERMOOI is voor iedereen gratis toegankelijk. Kijk voor het dagprogramma en meer informatie op www.overmooi.nl of volg OVERMOOI via twitter @overmooinh of facebook /mooinoordholland. De bijdrage aan de zoektocht naar mooi kan alvast beginnen. Via www.collectiemooi.nl is eenvoudig de persoonlijke keuze voor de mooiste plek in Noord-Holland te delen. De ingezonden beelden zullen ook tijdens OVERMOOI worden getoond.

MOOI Noord-Holland en OVERMOOI

MOOI Noord-Holland adviseurs omgevingskwaliteit (voorheen WZNH) is een onafhankelijke en niet-commerciële adviesorganisatie op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie in Noord-Holland. Namens de gemeente Purmerend en Beemster verzorgt MOOI Noord-Holland het welstandsadvies bij bouwaanvragen. Dit jaar bestaat de organisatie honderd jaar. Om dat te vieren reist MOOI Noord-Holland van 2 t/m 23 september door Noord-Holland in samenwerking met de gastgemeenten, Stichting Landschapstheater en Meer (SLeM), provincie Noord-Holland, Karavaan en NH.