Allereerste Beemster Olympiade groot succes!

Op vrijdag 16 september namen kinderen van de groepen 7 en 8 van de 3 basisscholen in de Beemster deel aan de allereerste Beemster Olympiade. Het prachtige evenement vond plaats op het sportcomplexen van s.v. Beemster en De Kloek en de gymzaal bij de Blauwe Morgenster en bleek een groot succes.

De ongeveer 185 leerlingen konden dan ook hun lol op! Ze mochten 4 onderdelen kiezen uit een aanbod van maar liefst 13 sporten. De keuze was reuze, voor iedereen wat wils! Het gevarieerde aanbod bestond uit voetbal, badminton, hockey, korfbal, judo, squash, handbal, turnen, atletiek, dansen, tennis, kickboksen en volleybal.

Geslaagd evenement door grote inzet

Deze sportieve dag werd mogelijk gemaakt door de inzet van tal van organisaties en vrijwilligers, waarvoor hulde! Beemster Kinderen in Beweging speelde een belangrijke rol in nauwe samenwerking met de Kinderraad en tal van deelnemende sportverenigingen. Ook stond de EHBO Beemster paraat. Samen met vele vrijwilligers werd een zeer geslaagd evenement neergezet, waarbij tussendoor tijd overbleef voor het nodige fruit met limonade.

Professionele begeleiding

De kinderen werden professioneel begeleid door studenten van het CIOS en de Academie Lichamelijke Opvoeding. Burgemeester Joyce van Beek ontstak, zoals dat hoort, het ‘olympisch vuur’ en verrichte daarmee de officiële opening.

Estafette

Spectaculaire evenementen moeten ook spectaculair worden afgesloten. Daarom streden de 3 scholen in viertallen in een estafetterace om de winst, waar de Blauwe Morgenster maar net aan het langste eind trok. Maar uiteindelijk was iedereen winnaar op een uitstekend georganiseerde sportieve dag met prima weersomstandigheden.